Pure You Coaching

Previous
Next

Pure Horses staat voor een betere band tussen paard en partner. Ik spreek liever van een partnerschap tussen mens en paard in plaats van eigendom, zoals in paard en eigenaar. Ik geloof in de partnerschap die paard en mens elkaar te bieden hebben. Paarden hebben de gave om ons een spiegel voor te houden en ons meer zelfinzicht te geven. Daarom help ik mensen om ook beter inzicht te krijgen in het gedrag van paarden.

Om met uw paard te kunnen samenwerken is het belangrijk om eerst een goede band te hebben met uw paard. Hier speelt het begrijpen van uw paard en hoe hij of zij communiceert een grote rol bij.

Hier kan ik u bij helpen door middel van de volgende opties:

Personality meets Horsenality

Er zijn in ons leven veel verschillende type mensen. Met de een kunnen we prima door een deur en met anderen wat minder. We zoeken meestal mensen om ons heen waar we ons prettig bij voelen. Dit is belangrijk als u een goede band met iemand wilt opbouwen.
Dit verhaal past ook bij onze relaties met paarden. We kijken vaak naar paarden hoe ze lopen, bloedlijn en of ze braaf zijn. Maar er zit veel meer achter een paard en zijn of haar persoonlijkheid. Dit is de Horsenality van het paard. Dit is een term die wordt gebruikt vanuit Parelli Natural Horsemanship. Dit wilt zeggen dat ieder paard een bepaald karakter heeft waar u rekening mee kunt houden in het contact met het paard. 

Daarnaast is het ook belangrijk om meer bewust te zijn van uw eigen gedrag en karakter. Voor sommige gedragingen van mensen of paarden kunt u een allergie hebben en anderen gedragskenmerken halen juist het beste in u naar boven.

“Krijg een betere band met uw paard door uzelf en het paard in de essentie te accepteren”

Door meer inzicht te krijgen in de horsenality van uw paard en uw eigen personality zult u minder gefrustreerd zijn en meer begrip krijgen voor het gedrag van uw paard. Dit leidt uiteindelijk tot een sterke partnerschap en het bereiken van uw doelen.
Op het moment dat er meer duidelijk is over uw persoonlijkheid en dat van uw paard is er veel meer te bereiken op het gebied van training maar ook de omgang met uw paard. Elke combinatie paard en partner is uniek, daarbij hoort een unieke manier van communiceren die bij het type paard met partner past.

Ik ga samen met u kijken naar de personality en horsenality van u en uw paard om een betere band en samenwerking te creëren. Indien gewenst werk ik dit uit in een verslag dat gepersonaliseerd is op uw situatie met de bijbehorende do’s en don’t’s in de relatie tussen u en uw paard. 

Back to basic

In ons dagelijks leven hebben we soms behoefte om even terug te gaan naar de basis. Dit kan ook voor de paarden de oplossing zijn. In de omgang met paarden komen we momenten tegen dat het minder soepel gaat. Dit kan op het gebied van rijden zijn, manieren op de grond of jullie band in het algemeen. Loopt u tegen problemen aan in de omgang met uw paard en wilt u dit oplossen.

Dan is Natural Horsemanship de manier om aan de slag te gaan. U gaat terug naar de basis van u en uw paard. Hiermee gebruikt u een methode die past bij u en uw paard. Er zijn namelijk veel trainingsmethoden beschikbaar maar het is belangrijk dat er ruimte is voor flexibiliteit zodat paard en partner zich beide prettig voelen. Ik train niet alleen vanuit het boekje maar kijk naar welke manier bij u als persoon past en bij het karakter van uw paard. 

Om een goede basis te hebben met paarden is het belangrijk om meer te weten over hoe paarden communiceren. Ik begeleid mensen die hun kennis en vaardigheden willen vergroten en daarmee een hechtere band met hun paard willen opbouwen. Door middel van lessen in Natural horsemanship wordt u de zelfverzekerde leider waar u en uw paard behoefte aan hebben.

“Become the best partner you and your horse can wish for”

Naast de lessen in Natural horsemanship kan ik vanuit mijn vak als Toegepast psycholoog een extra dimensie aan het contact tussen u en uw paard bieden.

Tijdens de lessen is het mogelijk om meer aandacht te besteden aan u als persoon en de wisselwerking met uw paard. Er wordt gekeken op welke manier jullie horsenality en personality juist wel goed passen en wat misschien minder goed matcht. Deze spiegeling met uw eigen paard kan mooie inzichten opleveren die u verder helpen in de relatie met uw paard. 

Heeft u een vraag, verhaal, nieuwsgierigheid of ervaring? Ik hoor graag van u en ik reageer zo snel mogelijk op uw bericht.