Pure You Coaching

Wandeltherapie

Wandeltherapie heeft twee belangrijke aspecten. Het is buiten in de natuur en u beweegt tijdens de gesprekken. Dit is voor iedereen op zijn of haar eigen tempo, maar het in beweging zijn is goed voor lichaam en geest (je stresshormonen dalen en gelukshormonen stijgen). Andere voordelen zijn;
Voor veel mensen is het gemakkelijker over lastige kwesties te praten als je naast elkaar loopt i.p.v. tegenover elkaar zitten.
Wandelen werkt rustgevend en heeft een positief effect op je gemoedstoestand
Je bent zowel lichamelijk als geestelijk in beweging: je neemt stappen!
Een wandeling brengt stilte in je hoofd, waardoor je rust krijgt om te luisteren naar jezelf.
Wandelen geeft energie, maakt je alerter en creatiever.

Onderzoek geeft telkens weer aan dat bewegen gezond is. Therapie blijkt zelfs effectiever te zijn als daarnaast ook aan beweging wordt gedaan. Vanuit dit principe is wandeltherapie ontstaan en de resultaten zijn verrassend!

Tijdens wandeltherapie word je uitgedaagd om anders te (leren) denken, je grenzen te verleggen en te gaan voelen wat er speelt.

Wanneer kiezen voor wandeltherapie?

Als u een buitenmens bent en houdt van in beweging zijn. Maar ook als u vast loopt in de regulieren coaching / therapieƫn en uzelf durft uit te dagen om iets anders te proberen. Out of your comfort zone treden zorgt ook voor andere veranderingen en vooruitgang.

Deze therapie slaat goed aan bij mensen die verder op weg willen;

– Starters in het werkveld en startende ondernemers (hoe ga ik mij positioneren, wat voeg ik toe, wat zijn mijn unieke kwaliteiten)
– Mensen die vastlopen en even niet meer weten welke richting zij op willen in hun leven.
– Het opnieuw ontdekken wat uw passie is in het leven en nieuwe doelen creĆ«ren
– Leren loslaten en makkelijker met moeilijke situaties omgaan